Keistimewaan Dan Perbezaan Vitamin E Shaklee

KEGUNAAN VITAMIN E:

1. Memandangkan ianya adalah sumber antioksidan, maka ia boleh melindungi kita dari kanser, penyakit jantung, strok, katarak dan juga penuaan kulit. Ramai orang suka menjaga kulit kan? Silalah cuba vitamin e:)

2. Vitamin E adalah polis kepada dinding arteri. Ia menjaga kolesterol jahat “Bad Density Lipoprotein (LDL) daripada teroksida. Sebab jika LDL ni teroksida, akan sebabkan aarteri tersumbat. Keadaan inilah kita nak elak sebab boleh sebabkan serangan jantung.

3. Vitamin E menjaga sel dan DNA daripada rosak yang mana kerosakan ini boleh mengundang kepada kanser. 

4. Vitamin E sangat berguna jika disapu pada tempat melecur atau terluka, ia akan cepat pulih.

5. Vitamin e boleh mengurangkan dan mengawal simptom menopause.


keistimewaan Vitamin E Shaklee:

1. Cuba tengok pada botolnya tertulis d-alpha tocopherol – tanda “d” bermakna ianya semulajadi, tanda “dl” adalah tanda ianya vitamin e sintetik/buatan. Kenapa perlu semulajadi? Kerana kadar penyerapannya adalah lebih baik sekurangnya 2 kali ganda berbanding vitamin e buatan. Dengan itu ianya lebih jimat dari segi kos jika kita membeli vitamin semulajadi.

2. Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
•    400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
•    Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.


3. Sekarang vitamin e telah diperbaharui dengan tambahan GRAPE SEED EXTRACT , 20 kali lebih berkuasa dari vitamin e dan 50 kali lebih berkuasa dari vitamin c.

KEBAIKAN GRAPE SEED EXTRACT:

Ianya adalah berkuasa sebagai antioxidant, antiallergenic, antihistamine, dan anti-inflammatory. Ia boleh memperbaiki perhubungan tisu, kedut-kedut dan kulit kendur.

kebaikan vitamin e shaklee


TESTIMONI MEREKA YANG MENGGUNAKAN VITAMIN E SHAKLEE

———————————————————————————–
PERKONGSIAN EKSKLUSIF (Pengalaman Sendiri)
2 minggu kemudian……

Kulit bersisik & kering merekah (lengan & betis)?… Yaaa!….
itulah ‘cabaran’ (masalah) yang saya alami selama hari ini. Jadi, izinkan saya berkongsi pengalaman saya setelah menggunakan produk Shaklee – Vitamin E dengan kalian… walaupun saya baru menggunakan selama 14 hari…

Produk apa yg saya x cuba?.. John*** & J***son, Ayu S****,… dan banyak lagi, samada ia baik untuk bayi ker, bapak bayi ker.. semua saya cuba. Sayur apa yang saya tak makan?… semua sayur yang berdaun hijau saya makan. Buah oren, anggur, epal, tembikai, pear, betik, pisang…. dan sebagainya semua saya ngap (makan). Berliter² air masak saya minom… namun hasilnya tetap sama… kulit tetap bersisik & kering merekah persis tanah gersang yang kehausan titisan air hujan.

Kadang² tu segan jugak la kan, bila mana kawan² tegor kenapa terok sangat kulit jadi seperti itu, bahkan lebih teruk apabila ia kelihatan seperti sisek ular :(. Nak (hendak) selinsing a.k.a singsing lengan baju pon terasa segan. Struktur kulit saya akan lebih meruncing apabila berada dalam kawasan berpenghawa dingin (air-cond). Tahu tak apa saya buat kalau kulit saya kering pada waktu itu, saya akan mengambil sedikit air dan diratakan pada seluruh lengan saya supaya kulit kelihatan lembap, tapi itu hanya sementara. Keadaan itu akan kembali seperti asalnya tatkala air itu kering disapa angin. Kering, bersisik & merekah lagi 🙁 ….

Benarlah bagai dikata, vitamin/ubat/supplement food adalah MAHAL harganya bagi mereka yang SIHAT, tetapi tidak bagi mereka yang SAKIT (ingin mencari penawar).

Akhirnya, saya mencari ikhtiar untuk menggunakan produk Shaklee – Vitamin E. الحمد لله, kini kulit saya terasa kembali ‘remaja’… baru 2 minggu lebih (bermula Okt 1, 2012) saya mengambil Vitamin E setiap hari, dan hasilnya tidak mengecewakan. Kulit saya kelihatan lembap, tidak lagi merekah & bersisik. Emak & Nenek saya juga ada menggunakan Vitamin E ni, jadi saya pun tumpang sekaki lah jika saya pulang menziarahi mereka.

——————————————————————————————————————————-

semalam pergi cuci rambut. masa proses nak cuci syampu di kerusi cuci tu, pencuci merangkap tokei kedai tanya,.. bersih kulit muka adik, pakai produk apa?
dan saya jawab..
Shaklee – ( Vit E, Vit C, Esp )
——————————————————————————————————————————
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Hubungi saya dengan sms ke 019 3308053 atau email [email protected] untuk maklumat lanjut.

Leave a Reply