KAROTENOID – Sumber Antioksidan Semulajadi Terbaik!

carotomax shakleeSelama bertahun-tahun lamanya ahli-ahli sains mengkaji khasiat buah-buahan dan sayur sayuran serta kepentingannya terhadap kesihatan. Dan penemuan terbaru telah membongkar rahsia sains fitonutrien bagi mencapai tahap perlindungan antioksidan yang maksima. Fitonutrien merupakan sebatian yang terdapat di dalam buah-buahan, sayur-sayuran dan tumbuh-tumbuhan tertentu. Fitonutrien terhebat yang digelar karotenoid didapati dapat membekalkan tubuh dengan perlindungan antiokssidan yang sangat mujarab.

Pencemaran alam, pendedahan kepada sinaran cahaya matahari, stress malah metabolisma biasa boleh menghasilkan radikal bebas yang akan merosakkan sel-sel dan DNA pada tubuh kita. manakala, antioksidan berupaya membantu melindungi sel-sel dari kerosakan radikal bebas. Oleh itu, kita memerlukan perlindungan antioksidan yang lebih pada zaman ini berbanding dahulu!

Karotenoid-karotenoid hebat ini mempunyai kesan dalam jangka masa panjang terhadap kesihatan mata, prostat, serviks, paru-paru dan jantung.

ASTAXANTHIN

antioksidan shaklee

Astaxanthin biasanya boleh didapati di dalam mikro alga dan fitoplankton. Ia digelar sebagai ” Raja Karotenoid” kerana khasiat kesihatannya yang luarbiasa. Astaxanthin mempunyai daya mengesan radikal bebas yang tinggi dan dapat mengekalkan kesihatan kolesterol. Tambahan lagi, ia merupakan perisai UVB dan UVA hebat yang dapat mengurangkan risiko kerosakan bahaya akibat daripada terdedah lebih lama di bawah sinaran matahari. Jadi, ia menjadikan kulit anda tampak lebih muda berseri.

LIKOPENA ( LYCOPENE)

antioksidan shaklee

Likopena merupakan pigmen merah yang terdapat di dalam tomato, strawberi dan tembikai. Ia membantu dalam mengekalkan kesihatan prostat, servik dan sistem pembiakan.

ALFA DAN BETA KAROTENA

antioksidan carotomax

Alfa dan betakarotena biasanya terdapat di dalam sayur brokoli, lobak, tembikai wangi dan ubi keledek. Karotenoid-karotenoid ini membantu dalam menguatkan sistem imunisasi. Beta karotena bertukar menjadi retinol yang penting untuk daya penglihatan yang baik.

LUTEIN DAN ZEAXANTIN

shaklee antioksidan


Lutein dan zeaxantin banyak terdapat di dalam sayur-sayuran berdaun hijau. Ia dikenalpasti dapat menyokong kesihatan mata seiring dengan peningkatan usia dalam proses penuaan.

shaklee carotomax

BARU DAN KINI CAROTOMAX DITAMBAH DENGAN ASTAXANTHIN!

Shaklee menemui cara terbaik bagi memaksimakan perlindungan antioksidan tubuh anda. Justeru itu, kami mencipta produk antioksidan yang dinamik iaitu carotomax di mana ia menawarkan spektrum antioksidan yang luas bagi membantu melindungi sel tubuh dari kerosakan ancaman radikal bebas.

Kami menambah ASTAXANTHIN ke dalam formula ini hanya kerana kami inginkan CAROTOMAX menjadi antara pilihan terbaik dan produk multi karotenoid paling lengkap di pasaran.

FAKTA SUPPLEMEN:

Bahan-bahan:

  • Vitamin A (100% beta karotena) : 5000IU
  • Lycopene (lykopena) : 5mg
  • Lutein (luteina) : 5mg
  • Alpha Carotene : 1.5mg
  • Astaxanthin : 400mcg
  • Zeaxanthin : 200mcg
set ace shaklee

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Hubungi saya dengan sms ke 019 3308053 atau email [email protected] untuk maklumat lanjut.

Leave a Reply