Soy Protein, Herblax dan Lecitin – Gabungan Sempurna

herblax, lecitin, soy protein kawal berat

Siapa mahu cantik? Mahu kurus? Mahu ramping? Semua tu impian semua agaknya. Tapi dalam pada hendak berdiet jangan dilupa apa yang diambil takut mudarat di kemudian hari.

Ikuti tips ini untuk elakkan diet anda menjadi sia-sia. Ini saya petik dari pakar pemakanan Kevin Zahri:

10 Makanan Anda Perlu Elak Dalam Diet Anda

 1. Soft Drinks / Minuman bergas
  Seperti yang kita semua tahu, soft drinks adalah sejuk, segar, manis, dan addictive. Kebanyakan soft drinks mengandungi kandungan kafein yang tinggi. Penggemar minuman jenis ini mungkin secara tidak sedar mencetuskan kebergantungan dan addiction terhadap air bergas dan ber-kafein ini.
  Minuman bergas ini hampir tidak mempunyai sedikit khasiat pun, oleh itu ia perlu dibuang jauh-jauh dari diet harian anda. Tambahkan pengambilan air dan the serta jus buah-buahan jika anda memerlukan gula.
 2. Minuman Kedai Kopi
  Seperti minuman bergas, sesetengah penggemar kafein mungkin memenuhi keperluan mereka dengan minuman kopi. Samada kopi o’ atau kopi susu rendah kalori, kebanyakan kopi di kedai hari ini mengandungi creamer, gula, dan penambah perisa yang lain.
  Jika anda memerlukan kafein, order kopi o kosong dan tambah sedikit susu, creamer, atau gula mengikut keperluan anda sendiri.
 3. Produk kaya tepung
  Anda patut mengelakkan roti putih dan produk yang mengandungi tepung yang diperkaya. ‘Tepung yang diperkaya’ menunjukkan yang tepung tersebut telah di ‘bleached’ dan kehilangan khasiat yang berharga. Sebaliknya untuk langkah yang lebih bijak, anda bolehlah membeli roti penuh gandum dan pasta.
 4. Roti, kek, dll
  Roti keju yang besar dan muffin yang bersaiz penumbuk anda bukanlah pilihan yang baik untuk diet harian anda. Saiz makanan seperti ini kadangkala di luar kawalan anda. Kebanyakan makanan ini mengandungi tepung yang diperkaya, gula dan lemak tepu yang tinggi.
  Jika anda membaca label makanan, pastikan anda memeriksa samada makanan tersebut mengandungi minyak yang dihidrogenkan dari marjetin atau tidak. Sekalipun ada tertulis ‘tanpa lemak tepu’ pada label makanan, periksa kandungan nutrisi makanan tersebut. Sesetengah pengeluar makanan mempromosikan makanan mereka dengan mengatakan kurang lemak. Jika anda ragu-ragu, periksa kandungan bahan yang digunakan.
 5. Makanan / Minuman pek segera (instant)
  Sekarang ini di mana-mana sahaja dapat kita lihat pelbagai jenis makanan dan minuman segera. Dan makanan dan minuman jenis inilah yang paling banyak dibeli oleh kebanyakan daripada kita disebabkan jadual harian yang padat. Oleh itu anda memerlukan sesuatu yang mudah dan pantas.
  Makanan dan minuman segera ini juga mempunyai rasa yang sedap dan lazat. Tetapi tahukak anda bahawa kebanyakan makanan segera ini mempunyai kandungan garam dan penambah perisa yang tinggi? Manakala minuman segera pula mengandungi kandungan gula dan creamer yang tinggi.
  Dengan pengambilan makanan dan minuman segera ini, anda tidak boleh mengawal kandungan garam, gula, dan krimer ke dalam badan anda. Pengambilan jenis makanan dan minuman ini boleh memudaratkan tubuh badan anda dalam jangka masa yang panjang. Oleh itu, anda perlu tahu mengawal makanan dan minuman seperti ini, atau yang lebih baik cuba mengelakkannya kerana kebanyakannya juga mengandungi kandungan kalori yang tinggi.
 6. Makanan dalam tin
  Kebanyakan makanan dalam tin pula mengandungi penambah perisa yang sangat tinggi. Selain itu, kandungan garam di dalamnya juga adalah sangat tinggi. Walaupun makanan dalam tin ini sangat berguna ketika keadaan kecemasan atau darurat, tetapi jangan jadikan ia sebagai makanan harian anda.
 7. Makanan bergoreng
  Setiap makanan bergoreng mengandungi kalori tersembunyi. Sesetengah restoran mungkin menggunakan minyak yang mengandungi lemak tepu, atau makanan digoreng then mentega atau telur yang banyak. Oleh itu, anda perlu mengurangkan pengambilan makanan bergoreng.
  Jika sesekali anda teringin makan makanan bergoreng, anda bolehlah menggoreng sendiri makanan tersebut supaya anda boleh memilih sendiri minyak yang baik dan menyesuaikan dengan resepi anda.
 8. Makanan segera
  Siapa yang tak suka burger dan french fries kan? Memang sedap, tapi anda perlu mengelakkan makanan segera dari diet harian anda. Kebanyakan makanan segera ini di goreng di dalam minyak dan jarang-jarang mempunyai vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh badan. Hadkan pengambilan makanan segera kepada 1 – 2 kali sahaja setiap bulan.
 9. Snek buah
  Kenapa anda makan snek buah padahal anda boleh makan buah yang sebenar? Walaupun sesetengah jenama snek buah mungkin menambah vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh badan ke dalam snek buah mereka, snek seperti ini juga mungkin mengandungi gula dan perisa tambahan. Pilihlah makanan semulajadi dan segar daripada makan makanan yang diproses seperti ini.

  Ok bila sudah elak semua benda di atas, bolehlah anda mulakan diet anda secara terancang. Apa cadangan saya hari ini untuk anda kelihatan cantik menarik ramping kurus kau memang the boom?

  herblax, lecitin, soy protein shaklee diet

  Lecitin: Fungsinya memecahkan lemak dalam badan. Bukan saja menyingkirkan lemak dan kolesterol dalam badan malah ianya juga mengandungi khasiat “bile” yang mana sangat bagus untuk kecerdasan otak.
  Herblax: Sebagai detox, menyingkirkan toksin dalam badan dengan berkesan. Tahukah anda bertahun-tahun kita sumbat pelbagai makanan dalam perut dan entah berapa banyak toksin yang ada dalam badan kita? Kesan toksin ini menyebabkan jerawat, badan lesu dan juga kulit yang kusam.
  Soy Protein: Kandungan protein tinggi dalamnya membantu kita untuk kenyang lebih lama. Bila rasa kenyang maka tak adalah kita rasa hendak makan. Bonusnya pula adalah selaian itu, ia daat mencantikkan keseluruhan kulit badan kerana salah satu fungsi protein adalah membaikpulih sel-sel baru. Maka sudah pastinya keanggunan terserlah selepas ini:)

  Mahu cuba? Hanya dengan bajet yang berbaloi anda pasti dapat milikinya. Cepat sebelum terlambat kerana siapa cepat dia dapat. Jumpa lagi:)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Hubungi saya dengan sms ke 019 3308053 atau email [email protected] untuk maklumat lanjut.

Leave a Reply