Tips Kurus Selepas Bersalin

Semasa mengandung happy gembira, makan tidak berkira kan. Waktu inilah ingin dimanja, dibelai sepenuhnya. Cakap je nak makan apa, pasti si suami takkan mensia-siakan. Jangan mintak yang pelik-pelik sudah, kesian suami hihii.

makanan semasa mengandung
Nasib baik idamkan jeruk je



Dekat-dekat nak bersalin, bila berat badan sudah menunjukkan tahap maksimum, baru terfikir cara nak kurus lepas bersalin kan. Bagus betullah kaum wanita ni, sentiasa ingin tampil cantik di mata suami kan. Yelah kalau dah bersalin, nak juga vogue macam zaman sebelum dapat anak kan. Semangat mesti taknak kalah walau ianya mungkin sukar jika tanpa disiplin.

Saya nak kongsi cara mudah jika ingin kurus selepas bersalin. Susukan bayi anda, pasti berkilo-kilo kalori dapat dibakar sehari. Memang betul pun rata-rata saya jumpa kawan-kawan yang menyusu, anaknya kemain tembam, ibunya slim melim lagi. Itulah rahsia menyusu badan kalau nak tau. Tapi ada jugak yang maintain tak kurus, yang tu kena usaha sikit je lagi. Bukan tak boleh nak kurus, tapi ambil masa. Mungkin jenis metabolisma rendah jadi slow sikitla pembakaran kalori tu.

set diet shaklee
pilihan di tangan anda



Rahsia satu lagi yang selalu saya suka nak kongsi adalah rahsia pengambilan lecitin dan alfalfa semasa dalam pantang. Khasiat alfalfa seperti sedia maklum, ramai ibu menyusu yang berpantang mengambilnya untuk membanyakkan air susu badan. Kerana ia dikenali secara tradisional sebagai penggalak susu. Juga jangan dilupa saat sukar kita semasa dalam pantang adalah bila tiba bab membuang air besar. Ngeri kan? Alfalfa membantu ibu melawaskan dan memudahkan sesi pembuangan tersebut. Lecitin pula bertindak mencairkan kolesterol yang tidak diingini. Semasa berpantang faham-faham ajelah lemak-lemak begitu mencemburui kita. Apatah lagi bila pandang tang perut buat hati bertambah risau. Jangan pening fikir lebih-lebih, jom tengok mereka yang mencuba lecitin dan alfalfa ni. Apa kata mereka?

lecitin dan alfalfa untuk kurus



Mmg ok pun set kuruskan bdn shaklee.skrg sy dlm pantang n tgh
consume set kuruskn bdn utk ibu menyusu.sy amik esp+lecitin+alfalfa.dlm ms 18 hr dh turun 11kg.susu pun sgt2 meriah.


set kurus lecitin shaklee


Alhamdulillah..sejak makan lecitin and herblax ni, setiap pagi mesti kena buang…lega rasa perut.

set kurus shaklee


“saya dah makan lecitin dan herblex selama 3minggu,mmg rasa kenyang je dan yg bestnya senang buang wktu pagi.bila makan herblex pd malam,dan esoknya perut akan sakit nak berak.so..keluarlah lemak2 yg tgerkumpul sekian l[email protected] x jugalah berak .lepas tu perut rasa kosong je.

Anda mahu cuba? Inilah masa untuk transformasi diri:)
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Hubungi saya dengan sms ke 019 3308053 atau email [email protected] untuk maklumat lanjut.

Leave a Reply