Ingin Mencari Pendapatan Sampingan?

Sampai bilakah anda ingin mengabdikan diri pada orang lain? Menarik pula kata-kata ini. Sepanjang laluan lebuh raya siang tadi saya ada terbaca satu signboard iklan tepi jalan. Kata-kata itu sedikit sebanyak menyuntik semangat. Ye, sampai bila mahu mengabdikan diri pada orang lain? Kerja siang malam hingga keluaga terabai tapi akhir bulan bila dapat gaji, tolak itu, tolak pinjaman rumah, pinjaman kereta, tol, minyak, makan pakai, yang tinggal hanya RM200 dalam poket. Memang itulah hakikat ramai yang mengalaminya. Tapi sebab tiada pilihan memang terpaksa walau hati kadang-kadang rasa sudah penat untuk teruskan. Kalau tak bekerja siapa yang mahu bagi makan keluarga bukan?

Maka kita rasa terpaksa kita harunginya jua kerana TIADA PILIHAN. Dan oleh kerana kita tiada pilihan, maka kita tidak berani untuk membuat keputusan. Tapi ketahuilah yang Dia tidak akan mengubah sesuatu kaum melainkan mereka merubah diri sendiri. Maknanya kita sendiri yang kena berani untuk berubah.


berubah untuk bahagia


Ubah-ubah juga, ada yang kata memanglah duit gaji tidak mencukupi, saya memang mahukan pendapatan sampingan. Tapi saya tidak mahu buat kerja. Hanya mahukan duit masuk sahaja bulan-bulan. Apakah pekerjaan seperti itu ujud dalam dunia? Sudah pastilah tidak kerana mana boleh magic duit datang berkepuk-kepuk tanpa sebab? Kalau begitu pasti ramailah yang kaya raya dalam dunia ni. Rasanya tidak pernah lagi kita lihat jutawan dalam dunia ni yang buat kerja begitu kan? Jutawan-jutawan yang ujud sekarang semuanya berusaha, tidak mengharapkan rezeki datang bergolek.

Pendapatan sampingan ni macam-macam boleh buat. Ikut citarasa masing-masing. Kalau yang suka buat kuih, atau buat kek, biskut, bolehlah buat untuk jualan secara sampingan. Bagi yang suka berniaga pakaian, boleh beriaga pakaian. bagi yang suka masak, boleh ambil tempahan catering. Pendek kata apa sahaja yang menyumbang pada pendapatan sampingan bolehlah kita cuba jika kita betul-betul inginkannya. 


cara mencari pendapatan sampingan


Tapi memandangkan saya tiada bakat buat kek, buat biskut dan seangkatannya maka saya lebih suka bantu orang lain dari segi kesihatan. Bayangkan jika negara dilanda inflasi sekalipun, dua benda yang tidak akan tergugat adalah industri kesihatan dan makanan. Mana ada orang yang skip beli ubat jika betul-betul sakit tenat? Mana orang berkira nak ambil supplement walau kena sakit kronik? Dari situ saya yakin yang bidang ini boleh pergi jauh.

Jika anda rasa berminat untuk mulakan bisnes pertama anda tanpa modal, tanpa perlu keluar jumpa orang ataupun terpaksa beli stok yang banyak, haaaa inilah dia bisnes paling mudah kerana produk shaklee telah pun dikenali ramai. Orang sudah sedia maklum yang ianya adalah syarikat terunggul dalam bidang supplement. Dan permintaannya bukan bermusim, setiap masa ada sahaja yang inginkannya. Memang seronok:)

Ingin tahu lebih lanjut cara dan faedah join shaklee? Klik link di bawah.

CARA JADI AHLI SHAKLEE DAN KEBAIKAN SERTA FAEDAHNYA

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Hubungi saya dengan sms ke 019 3308053 atau email [email protected] untuk maklumat lanjut.

Leave a Reply