Shaklee: Kenapa Saya Jatuh Cinta Buat Bisnes Ini?


Ramai orang jatuh cinta. Tapi dengan apa? Ada yang suka buat kek, suka pastri dan seangkatan dengannya maka dia pasti jatuh cinta dengan perkara-perkara yang berkaitan dengan itu. Ada yang suka menjahit, jatuh cinta dengan merekacipta design terkini, ada yang jatuh cinta dengan design lanskap maka sudah tentu dia akan terarah untuk buat semua itu.


wahmKalau hati dah cintakan sesuatu pasti walau susah atau mencabarnya pun atau halangan apa sahaja boleh kita tempuh kan?Saya nak share harini kecintaan saya pada bisnes shaklee ini. Ala kalau taknak buat pun apa salahnya baca kisah yang seadanya ini hehee..

Saya memang jatuh cinta dengan bisnes shaklee ini kerana:

  • saya boleh membuatnya hanya secara online sahaja. Pendek kata tidak perlu ke luar rumah. Anak-anak juga depan mata sentiasa. Mahu buat aktiviti semua dalam rumah tanpa risau keadaan anak. Boleh atur masa sendiri. Ada jadual sendiri walau berada di rumah. Sangat fleksibel. Sambil baring pun boleh update blog seperti ini. Heaven kan?
  • Tidak perlulah 24 jam berkepit dengan laptop. Semuanya hanya di hujung jari. Ada waktu tertentu kita buka laptop, kebanyakan masanya hanya gunakan handphone sahaja. Sangat mudah.
  • Rumah pun tak kotor sebab bukan kena kemas selepas buat kerja:) Berkemas yang rutin tu wajiblah lepas tu enjoiyyyyyyy..
  • Duit masuk setiap bulan hanya dari rumah sahaja. Cukup bulan setiap bulan maka shaklee akan bagi bonus terus masuk dalam akaun bank kita. Mudah sangat, tidak perlu keluar kerja pergi pagi balik malam pun. Dari pagi sampai ke malam membawa ke pagi semuanya hanya dari rumah. Ada yang lagi best dari ni tak agaknya?
Kalau bisnes lain agaknya apa kekangan yang mungkin ada?

  • Kalau ada kedai mungkin kena bukak kedai, tutup kedai.
  • Mungkin juga kena bawak anak ke mana-mana berpanas berhujan mungkin untuk menjual.
  • Tidak perlu persiapan sebelum menjual contohnya jual goreng pisang kena sediakan pisang, kena pergi cari kat kedai atau mungkin kalau dari tanaman sendiri kena pergi petik sendiri.

Sebab itu saya merasakan buat shaklee secara online ini sangat membantu dan berikan pengalaman berbeza pada saya. Ini pun tengah update blog sambil tunggu anak-anak mandi. Hati tak risau lagi bukan? Bisnes yang sangat mudah pada saya dan sangat memberikan hasil yang begitu memuaskan hati. Kalau kita tidak memilih, sampai bila kita terpaksa melalui perkara yang sama kan? Kalau di hati mahu jaga anak sendiri maka kita sudah tentu kena mencari peluang-peluang yang ada.

indahnya menjadi ibu
gambar sekadar hiasan


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. ————————————————— Hubungi saya dengan sms ke 019 3308053 atau email [email protected] untuk maklumat lanjut.

Leave a Reply