Bagaimana Menjadi Ahli Shaklee Dan Panduan Memilih Mentor

Dalam kehidupan kita mentor kita mungkin ibu bapa, guru, orang yang kita hormati.

Dalam bisnes juga tidak terkecuali. Pastinya kena ada mentor baru boleh berjaya. Dan memilih mentor bukan semudah beli ikan di pasar. Kena betul-betul pilih dan belek. Silap beli terambik ikan tak segar. Panduan menilih mentor jika anda mahu aktif sebagai ahli dan ingin berjaya dalam bisnes ini (shaklee terutamanya)
Bagaimana mahu memilih?
1. Pilih orang yang anda rasa ada reputasi.
Sudah tentu kita mahukan yang terbaik. Mentor yang boleh membimbing kita. Boleh guide kita, boleh tunjuk jalan pada kita. Kalau orang itu sendiri tidak berapa dipercayai, bagaimana anda ingin mengharapkan dia menjadi mentor anda kan? Maka pilih dari reputasi yang positif.
2. Pilih mentor yang aktif. 
Aktif maksudnya dia sendiri pun berbisnes. Kalau ambil mentor yang hanya join untuk makan sendiri, apa yang kita harapkan dari dia?
3. Pilih mentor yang tidak tinggalkan anda. Bagaimana mahu tahu dia tidak tinggalkan anda? Kena selidiklah bagaimana beliau menjaga groupnya. Adakah seadanya atau sebaliknya?

gambar sekadar hiasan:)

Nasib tidak akan berubah kalau kita asyik dok kata inilah takdirku. Ubah sekarang!
Untuk huraian lanjut rasanya elok kalau anda semua rujuk link ini. Sangat bermanfaat pada mereka yang betul-betul ingin serius. Jangan baca sahaja ye, take note dan mulakan sekarang!
http://goo.gl/Dexe0v
Masa tidak menunggu kita.
Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya Pn Hanum @ 019 3308053 – wassup/pm/imsg

Leave a Reply