Kelebihan Vitamin C: Petua Kecutkan Jerawat

Selamat malam semua. Dari siang tadi sayan mahu share tentang tips kecutkan jerawat tetapi memandangkan begitu sibuk di siang hari maka hasrat itu baru boleh direalisasi malam ni. Tapi tak mengapa, masih belum terlambat.

Ada masa kita dihujani dengan jerawat kan? Tambah lagi kalau ia muncul di saat yang tidak direla. Seperti masa tengah menunggu hari bahagia untuk persandingan, tak ke spoil je jika jerawat ada dimuka. Nak bergaya ayu tak dapatlah memandangkan jerawat mengganggu kehidupan.

mai aiiii jerawat ke kawah ni?

Mimpi ngeri kalau gini kan? Itu bab pengantin yang menunggu hari bahagia. Tapi bagi yang bukan pengantin pun mesti tak suka juga jerawat ni. Kadang kalau jerawat biasa takpe tapi kalau jenis jerawat batu tu tak ke seram?

Maka usahlah kita fikir lagi bab jerawat ni. Saya nak bagi petua yang sangat mudah. Pastinya hanya menggunakan vitamin c sahaja. Kelebihan Vitamin C memang banyak tapi selalunya ia sinonim dengan kecantikan kan?

Petua saya kalau nak cepat kecutkan jerawat, buat cara ni. Biasa saya telan je sebiji vitamin C begitu sahaja. Tapi masa ada jerawat, saya akan patahkan dua. Supaya ia lebih cepat bertindak. Kerana vitamin C shaklee ni adalah sustaince release iaitu vitamin c dilepaskan perlahan-lahan dalam badan kan. Memang bagus pun kalau yang jenis sustaince release sebab vitamin c sangat cepat musnah daripada badan kita maka badan susah untuk simpan vitamin c. Jika kita ambil vitamin c sustaince release maka dapat membantu bekalan vitamin c yang berterusan untuk kita.

fungsi vitamin c shaklee
kelebihan vitamin c shaklee

Cubalah, patahkan vitamin c ni ambil sebiji sebelum tidur. Nescaya pagi besok cepat je kering jerawat tu. Kulit pun rasa mulus je. Saya dah cuba, anda bila lagi? Kalau na tambah lagi keberkesanannya, buat masker vitamin c. Memang terbaik dari ladang 🙂

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

 Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
 Email: [email protected]
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Leave a Reply