Ostematrix: Simpul Biawak VS Popia Simpul

Salam semua, harini kita belajar tentang SIMPUL BIAWAK. Nama macam ganas tetapi ia agak ganas kerana sesiapa yang terkena akan rasa serik. Ia berbeza dengan popia simpul kerana popia simpul adalah sedap dan amat enak dimakan terutama waktu perayaan:)

Siapa pernah kena simpul biawak? Sakit ooo kena benda ni. Simpul biawak ni adalah kekejangan otot yang terjadi terutama pada ibu hamil. Biasa sangat kan ibu hamil terkena simpul biawak terutama bila cuaca sejuk nak tidur malam. Kalau dah kena cramp ni hanya tuhan sahaja yang tahu. Itu adalah salah satu tanda kekurangan kalsium kerana semasa hamil ibu amat memerlukan kalsium yang lebih dari biasa. Kerana bayi dalam perut ibu memerlukan kalsium untuk pertumbahan tulang yang kuat, jantung yang sihat dan nerve yang sihat. Ibu jangan liat nak ambil kalsium tau nanti kesian baby, dan juga kasihan ibu sendiri jika kekurangan kalsium semasa mengandung akan bagi kesan untuk jangka masa panjang. Sayang diri ye ibu-ibu.

Mari kita tengok berapa keperluan kalsium untuk ibu hamil. Berapa kena ambil sehari baru cukup?
1,000 mg sehari diperlukan oleh ibu hamil. Jangan ambil  mudah tau. Jadi kalau ibu tidak minum susu atau tidak mengambil kalsium lain maka lagi lah perlu ambil kalsium ni. Kalau semasa checkup dekat hospital doktor pasti membekalkan ibu dengan kalsium kan.

Jadi saya nak perkenalkan kalsium dari shaklee yang berbeza dari kalsium biasa. Mula-mula kita tengok adalah kalsium ini mencukupi?

khasiat ostematrix kalsium shaklee

Perhatikan arahan di botol adalah 4 caplets sehari. Satu caplet mengandungi 250mg kalsium. Jadi kalau 4 caplets sehari maka cukuplah 1,000mg sehari. Perfect!

fungsi ostematrix kalsium shaklee

Inilah dia rupa kalsium shaklee atau lebih dikenali sebagai OSTEMATRIX. Kenapa anda patut dapatkan ostematrix berbanding kalsium biasa?

Apa kelebihan OSTEMATRIX SHAKLEE berbanding jenama kalsium biasa?

1. Ianya dalam versi MUDAH DITELAN. Memang ia diformulasi “easy to swallow”. Kalau tengok capletnya ia agak licin, supaya tidaklah nak telan nanti tersekat di kerongkong hehehe.

2. Ia didatangkan dengan PAKEJ. Pakej apa ni?
Ia bukan sekadar KALSIUM, tetapi juga mengandungi VITAMIN D DAN MAGNESIUM.
Kenapa kalsium perlu ditambah dengan pakej ini?

Vitamin D: untuk bantu penyerapan kalsium dengan lebih baik. Kalau tanpa kawan dia Vitamin D ni maka seolah kita telan kalsium sia-sia kerana ambil 250mg, yang diserap mungkin hanya separuh. Jadi kawan dia Vitamin D inilah yang banyak menolong. Sebab itu anda kena pastikan kalsium yang anda ambil mesti ada Vitamin D bersama-sama.

Magnesium: fungsinya untuk menguatkan tulang, bila dah diserap dengan baik maka dia menolong kuatkan lagi tulang tersebut. Bagus fungsi magnesium ni. Bukan itu sahaja ia boleh melancarkan pembuangan iaitu boleh mengurangkan sembelit.

Jadi ibu hamil, jangan lupa ambil OSTEMATRIX SHAKLEE ni ye.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:

Email: [email protected]
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Leave a Reply

This Post Has 2 Comments

  1. Unknown

    salam..akak tambah sikit boleh?
    vitamin D juga didapati boleh mengurangkan risiko eklampsia di kalangan ibu2 hamil sebab ia juga berperanan dalam menstabilkan sistem imun (immune response) di dalam badan kita.