Vitamin C Chewable Untuk Kanak-Kanak

Pernah tak anak anda meragam mahukan gula atau aiskrim atau seangkatan dengannya yang buat ibu jadi gundah gulana? Atau kalau sekalipun kita tak bagi tapi ada orang yang menghulur terpaksa terima pulak.

Saya nak cadangkan vitamin C chewable ni yang sangat sesuai diberikan pada anak-anak anda sebagai kudapan harian mahupun sebagai vitamin harian yang bagus untuk mereka.

Ianya masam manis, sedap boleh dikunyah. Namanya lagi chewable maka memang sesuai sekali dikunyah. Jangan taktau, kadar penyerapan bila dikunyah adalah menjadi sangat baik kerana ada enzim air liur yang membantu mencernakannya dengan lebih baik. Anak-anak anda pasti suka.
Dalam satu botol mengandungi 90 tablet maka satu biji sehari boleh tahan 3 bulan. Harganya pun sangat berbaloi hanya RM37.50 sahaja. Jika dikira hanya 40 sen sehari je dilabur untuk anak anda. Sangat berbaloi dan sangat membantu anda.

Apa kebaikan vitamin c chewable untuk kanak-kanak ni? Yang paling utama adalah:
Vitamin c chewable: boleh dikunyah begitu sahaja utk kesihatan gusi dan meningkatkan sistem imun badan supaya tidak mudah terkena jangkitan demam dan selsema yg disebabkan oleh virus.
Ha bagi anak-anak yang dihantar ke taska, ibu boleh bekalkan vitamin cchewable untuk harian mereka kerana faham sahajalah di taska kalau budak lain demam atau tak sihat maka ada kemungkinan anak kita yang sihat juga boleh berjangkit. Jadi jangan ambil mudah, jagalah kesihatan anak-anak kita. Sekurangnya kita protect mereka, daripada tidak bagi perlindungan langsung kan?

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

 Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
 Email: [email protected]
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Leave a Reply