Zink Complex Tanpa Gluten (gluten free)

Gluten? Apakah ia gluten?

Gluten ini adalah sejenis protein yang biasa boleh didapati dalam kanji seperti tepung gandum dan barli.
Ada sesetenga orang mengalami gluten intolerence maknanya alah dengan gluten. Jika ada makanan yang diambilnya mengandungi gluten maka beliau boleh mengalami tanda-tanda ini.
Tanda anda mengalami gluten intolerence:
🌹 masalah ketidakhadaman contohnya jadi sakit perut kembung, sebu, macam masuk angin, cirit atau boleh jadi sembelit juga.
🌹 rasa letih dan lesu setelah mengambil makanan yang mengandungi gluten.
🌹 Sakit kepala
🌹 mood tidak stabil
Bagi anda yang alah dengan gluten seeloknya anda mengelakkan makanan yang mengandungi gluten terutama kena jaga adalah jika anak-anak anda alah dengan gluten kerana boleh menimbulkan alergy pada kanak-kanak yang sensitif gluten. 
Apa fungsi zink complex ini?

Banyak fungsi zink complex antaranya:
🌹 untuk ibu dalam pantang, ia membantu percepatkan pemulihan luka. Jadi zink complex ini memang ada dalam set berpantang iaitu zink, vitalea, b complex dan vitamin C.
🌹 bagi yang mengalami masalah jerawat degil atau jerawat batu dan seangkatan dengannya, bolehla mencuba zink kerana ia sangat berkesan mengecutkan jerawat.
🌹 ibu yang menyusu badan atau selepas melahirkan biasanya mengalami masalah keguguran rambut. Satu tablet zink sehari boleh membantu anda.
🌹 membantu sistem imun anda berfungsi dengan lebih berkesan. Sebab itulah mereka yang selsema disaran mengambil vitamin c dan zink.
🌹 rahsia kelelakian. Kerana zink berupaya untuk meningkatkan bilangan sperma. Ada pasangan yang mengalami masalah di mana pihak suami mengalami masalah sperma yang kurang bolehla mencuba zink untuk mengatasi masalah tersebut.
Dan berita baik pada mereka yang alah kepada gluten tapi anda ingin mengambil zink, boleh memilih zink complex shaklee ini yang diformulasi khas bebas dari gluten.

Banyak manfaat dalam satu botol.
Cubalah hari ini 😍

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

 Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
 Email: [email protected]
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Leave a Reply