Semua orang mungkin sayangkan kerja hakiki. Pergi bekerja keluar pagi balik petang, sememangnya untuk mencari rezeki.
Saya juga tidak terkecuali. Saya memang bekerja kerana duit. Semua orang bekerja kerana duit. Kalau bukan kerana duit, cuba tanya adakah mereka sanggup berikan semua gaji kepada orang lain? Pasti tak sanggup kan? Dan juga ramai juga bekerja untuk membayar hutang-hutang yang berada di keliling. Hakikat kalau tidak bekerja bagaimana mahu membayar hutang? Tapi mungkin ada juga yang bekerja kerana minat. Tapi berapa peratus yang sebegitu? Satu dalam seribu.
Dulu iye, saya tak pernah terlintas untuk berhenti kerja. Tidak sama sekali kerana saya merasakan tidak mampu. Dan juga tiada upaya membayar hutang jika berhenti kerja. Benarlah perancangan Allah. Dia lebih mengetahui lebih dari apa yang kita tahu. Dan kita tak mampu merancang di luar pengetahuan kita.
Saya dulu macam-macam jual, sebab utama adalah minat. Bukannya kaya raya pun dengan menjual tu tapi lebih kepada seronok. Saya jual tudung bawal, kain batik sutera, comforter, dan pelbagai lagi. Kebiasaannya menjual sekadar dan seadanya. Bila dah habis suatu barang, jual barang lain pulak. Pendek kata tiada satu produk yang saya fokus. Duit untung pun entah ke mana hehe.
Tapi itulah pengalaman. Yang manis juga sebenarnya. Tidak pernah menyesal dengan pengalaman sebegitu. Kerana jalan hidup ini sudah dirancang olehNya dengan terbaik.
Kenapa saya berhenti kerja? Sebab CINTA. Ye, cinta pada sesuatu yang saya rasa tak mungkin dapat dijualbeli. Tiada galang ganti lagi. Saya tahu saya bukanlah ibu sempurna. Nak tahu kisahnya?
Dan juga teaser tentang kisah ini:
Itu serba sedikit kisahnya. Saya memilih berhenti kerja bila saya merasakan anak-anak lebih memerlukan saya. Memang itulah indahnya perancangan Allah. Anak-anak lebih perlukan saya di rumah dan saya tidak pernah rasa menyesal meninggalkan kerja kerana rasanya saya tidak kehilangan sikit pun apa yang saya dapat masa kerja dari segi gaji dan sebagainya. Malah Allah bagi lebih dari itu terutama masa bersama keluarga. Saya sukakan apa yang saya ada sekarang kerana anak-anak lebih dekat sepanjang masa dan juga dapat jana pendapatan dari rumah.
Mahu pendapatan dari rumah?
Anda boleh dapatkan pendapatan yang berbaloi dengan mengetahui cara terbaik menjana income dan menjadi surirmah bergaji CEO.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
Email: [email protected]
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog
Bagi yang mahukan harga ahli, anda boleh klik CARA JADI AHLI SECARA PERCUMA DAN DAFTAR SHAKLEE dengan segera.