Mealshake: Cara Tingkatkan Selera Makan Anak

Saya rasa ramai budak-budak sekarang kurang selera makan. Terutama nak makan benda berkhasiat contoh macam nasi ke mee ke. Tapi kalau bagi fast food boleh pula makan.

Amalan kurang sihat tu sebenarnya. Kena seimbangkan dan masa kanak-kanak ni mereka perlukan protein dan karbohidrat yang mencukupi.
Bab tidak selera makan anak saya tidak terkecuali. Ibarat boleh lancarkan perang jika nak bagi makan. Tahap perang ni boleh buat ibu penat. Penat satu tapi lebih sukar adalah terpaksa melihat anak makin hari semakin kurus sebab taknak makan. Maka timbullah pula mulut tiada insurans yang bertanya “kamu tak bagi makan ke ni? Kurus je”. Nak je karate orang yang bertanya begitu. Dia taktau kita bersusah payah pujuk anak dan buat macam-macam masakan semata nak bagi anak makan.
Saya ada terbaca juga salah satu faktor anak kurang selera makan adalah kerana kekurangan zink dalam badan. Bagaiman nak dapatkan zink ni?
Zink boleh didapati dalam makanan laut, bayam, daging, biji labu, ayam dan banyak lagi. Tapi kalau dah anak kita tak selera makan, bila dia nak makan semua tu?
Maka saya nak perkenal satu minuman kesayangan anak saya iaitu mealshake ini. Sekarang nampak ada perubahan padanya iaitu ada masa dia akan mintak makanan.

“mama nak nasi”

Itu ayat keramat yang sangat memotivasikan saya. Hinggakan kalau masa tu saya dah masak mee, sanggup pegi masak nasi pula sebab rasa happy anak minta makanan.

testimoni tingkat selera makan anak

Kalau ibu yang ada anak picky eaters ni mungkin akan lebih faham perasaan ibu yang anaknya taknak makan. Maka saya sangat syorkan anda cuba sendiri. Saya cakap banyak pun tak guna kan, baik guna sendiri baru tahu. Dulu anak yang keding sudah kembali normal.
testimoni mealshake selera makan
cara tingkatkan selera makan anak

Tiada kegembiraan untuk seorang ibu apabila melihat anak membesar dengan sihat. Wang boleh dicari, kesihatan anak tak boleh dijual beli.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Leave a Reply