Resepi Ramadhan Smoothie Mangga Bersama Yogurt

Dekat ramadhan menjelang ni ramai ibu-ibu impikan resepi yang ringkas, sedap dan cepat betul tak? Tambah lagi kalau yang bekerja tu tiada masa yang banyak untuk sediakan juadah sahur. Maka anda boleh cuba resepi mudah ni.

Jom saya kongsikan salah satu resepi yang akan saya gunakan untuk bersahur nanti.
Bahan-bahannya adalah buah mangga (boleh gantikan dengan apa sahaja buah kesukaan anda, strawberi, kurma pun boleh). Dan juga yogurt, mealshake dan ESP (soy protein). Reason saya campurkan dengan mealshake adalah kerana ianya mengandungi multivitamin yang secara tak langsung dapat berikan energy kepada kita. ESP tu sebab ianya protein jadi dapat bagi rasa kenyang walau kita tak makan berat masa sahur. Dan buah buahan ada mengandungi fiber yang sangat elok untuk penghadaman.

Ok ini dia antara bahannya yang sudah bersedia untuk dikisar.

Campurkan semua sekali dalam blender. Dan kalau saya suka juga campur sekali susu segar atau full cream dalam tu atau boleh campur air biasa atau juga boleh juga campurkan susu cair untuk rasa yang lebih lemak.

Inilah dia hasilnya. Tuangkan ke dalam gelas.

Tadaaaaaa! Inilah dia hasilnya. Untuk hasil lebih best anda boleh campurkan dengan ais. Lebih marvellous. Lebih menarik tertarik the boom.

Ok secara ringkasnya boleh lihat gambar berikut cara ringkas bergambar. Jangan lupa sediakan masa sahur nanti ok. Untuk berbuka boleh juga hanya campurkan ais. Selamat mencuba 😍

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Leave a Reply

This Post Has One Comment