Cara Buat Order Melalui eSell

Wah terujanya bila shaklee memperkenalkan satu lagi kemudahan yang dinamakan eSell khas buat pengguna dan sid (shaklee Independant Distributor) untuk membuat order dengan lebih senang dan pantas.

Apa dia eSell ni? Ianya adalah satu link yang diletakkan dalam blog atau mana-mana media social dan dari link tersebut customer atau pelanggan yang ingin membeli produk shaklee hanya perlu klik link dan buat order sendiri.
Kelebihan menggunakan eSell.
👉 tidak perlu perantara. Customer tidak perlu menghubungi SID (shaklee independant distributor) untuk membeli dan survey harga, hanya klik link dan anda boleh uruskan pembelian sendiri sama seperti kita membeli produk online yang lain.
👉 Tidak perlu transfer duit pada SID/penjual kerana anda boleh membuat order sendiri melalui penggunaan kad kredit/debit anda.
👉 customer akan rasa lebih selamat kerana tiada risiko ditipu kerana tidak perlu berhubung dengan penjual kerana boleh membuat order sendiri mengikut pilihan masing-masing.
👉 harga adalah standard di mana semua link yang anda jumpa tidak kiralah dari blog/fb atau mana-mana media social yang lain akan menunjukkan harga yang sama. Jadi anda boleh jimatkan masa dengan tidak melakukan perbandingan harga kerana semua harga adalah sama.
👉 Dengan membuat order sendiri, semua maklumat anda adalah perlu diisi sendiri dan anda boleh membeli menggunakan kad debit/kredit anda sendiri. Produk akan diproses oleh Shaklee Malaysia dan dihantar terus ke pintu rumah anda.
👉 Lebih menjimatkan masa kerana anda boleh melakukan segala-galanya hanya di hujung jari.
Di sini saya sertakan langkah-langkah untuk anda membuat order sendiri.
JIKA ANDA INGIN MEMBELI DARI LINK YANG DILETAKKAN DI WALL FB:

Perhatikan link yang dipaparkan. Anda hanya perlu klik pada link tersebut dan anda akan dibawa ke paparan yang seterusnya iaitu:

Hanya klik “agree” dan seterusnya akan keluar senarai produk yang anda inginkan. Jika betul produk yang anda inginkan, klik pada checkout.

Setelah checkout:

Setelah isikan code yang dihantar ke telefon bimbit anda, maka proses pembelian tersebut selesai. Anda boleh menunggu produk shaklee sampai ke pintu rumah anda dalam masa 2-3 hari bekerja. 
Jika anda terjumpa link di blog juga adalah menggunakan cara yang sama. Hanya klik pada link yang diberikan seperti berikut dan buat order seperti di atas juga.

Mudah kan? Semuanya di hujung jari. Tidak perlu mencari atau menunggu. Anda boleh buat sendiri.

Lagi satu saya ada special treat nak bagi pada semua kastemer saya. Sesiapa yang membuat belian di blog atau link fb saya, anda boleh claim FREE LIFETIME CONSULTATION dari saya dengan menunjukkan bukti belian. 10 pelanggan pertama akan mendapat special gift dari saya sendiri sebagai penghargaan dengan pelancaran aplikasi baru ini.

Selamat shopping & enjoy!

Leave a Reply