Keajaiban dan Kelebihan kandungan dalam Vivix

Bulan ini bulan bersejarah buat ratu resveretrol iaitu agen antioksidan paling terkenal di dunia iaitu vivix. Kerana apa? Dengan pembelian sebanyak 2 botol anda layak mendapat penjimatan hebat. Mahu tau apa penjimatan hebat itu? Klik link di bawah:

SAYA MAHU VIVIX FREE

harga vivix

Kenapa mesti vivix? Ada apa dengan vivix? Untuk pengetahuan semua vivix adalah juga dipanggil minuman botanik yang mengandungi campuran ekstrak grape, polygonum cuspidatum, elderberry dan purple carrot. Sebelum itu kita berkenalan dulu dengan rupa paras geng-geng bas sekolah ni.

vivix muscadine grapes
Awas! Muscadine grapes adalah sebesar bola ping pong!

Kenapa shaklee gunakan Anggur Muscadine ni? Tidak menggunakan anggur biasa? Ha inilah yang kita kena tahu dan itulah perbezaan shaklee.

Apa Keistimewaan Anggur Muscadine?

  • Kaya dengan fiber. Fiber diperlukan untuk penghadaman yang baik. Maka ia sangat sesuai untuk pembuangan yang lawas, untuk masalah buasir juga sesuai. Sebagai perbandingan untuk kandungan fiber, satu biji anggur muscadine mengandungi 5x lebih fiber dari  anggur biasa. Menakjubkan bukan? Pendek kata 1 anggur muscadine bersamaan dengan 5 biji anggur biasa untuk dapatkan kandungan fiber yang sama.
  • Lebih berkhasiat dari anggur biasa dan mengandungi kalori rendah.
  • Sesuai untuk mereka yang ingin berdiet kerana ia adalah rendah dengan kalori. Dan juga dengan anggur muscadine anda akan merasa kenyang kerana ianya tinggi dengan fiber. Jadi bila rasa kenyang, kita tak rasa nak tambah makanan masuk dalam perut. Sangat sesuai bagi mereka yang berdiet.
  • Penuh dengan khasiat antioksidan. Antioksidan ini boleh melawan radikal-radikal bebas yang ada disekeliling kita seterusnya dapat mengurangkan risiko penyakit-penyakit berbahaya seperti sakit jantung, kanser dan Alzheimer (sejenis penyakit lupa/nyanyuk)
  • Dalam anggur muscadine ada mengandungi allegic acid di mana ia dipercayai boleh menghalang sel kanser dari merebak (mengikut American Institute Of Cancer Research). 
  • Anggur muscadine juga mengandungi 2x vitamin C berbanding anggur biasa.

Wah banyak betul keistimewaan anggur muscadine ni maka tidak syak lagi iainya adalah salah satu bahan utama dalam penghasilan vivix ini.

APA KEISTIMEWAAN POLYGONUM CUSPIDATUM

manfaat vivix shaklee

Ia dikenali juga sebagai Japanese Knotweed. Kalau mengikut amalan tradisional cina, ianya digunakan untuk jaundis, bronkitis, tekanan darah, kesihatan usus, kesihatan jantung dan juga masalah haid tidak datang.

  • ianya kaya dengan RESVERETROL. Resveretrol ini adalah agen antioksidan dan sangat bermanfaat untuk melawan radikal bebas. Keistimewaan resveretrol ini ialah dia anti kulat, anti radang, anti bakteria, anti viral. Wah banyak anti dia ni πŸ™‚
  • Polygonum Cuspidatum ini adalah IBU KEPADA RESVERETROL!
  • Resveretrol adalah agen anti penuaan yang sangat berkesan. Resveretrol mengaktifkan agen pelindung sel dan boleh repair sel hingga peringkat DNA. Jadi jika anda inginkan kulit muda dan berseri 10 tahun lebih muda, jagalah ia dari sekarang, cuba vivix! Pasti tak menyesal kerana ia berupaya melindungi kulit dari kedut dan masalah kulit yang menghadapi penuaan. Ianya bukan mencegah tua, tapi melambatkan penuaan sel.
  • Sangat berguna untuk masalah salur darah yang sempit, di mana ia bantu merawat masalah ED atau pun mati pucuk di kalangan lelaki. Mati pucuk dikaitkan dengan salur darah yang sempit/tersumbat di mana lelaki akan mendapat masalah mati pucuk.
  • Meningkatkan metabolisma. Bila metabolisma semakin merudum maka anda maka sikit pun akan cepat naik berat badan. Sangat sesuai untuk mereka yang berdiet.

Kebaikan Elderberry

kebaikan vivix shaklee

Ada apa dengan elderberry?

  • Elderberry mengandungi flavonoid. Biasanya bermanfaat untuk masalah keradangan dan inflammation (contoh paling senang kalau luka tu jadi macam merah, panas. Lebih senang nak faham macam bisul tu pedih oooo)
  • Sangat bagus untuk demam, selsema, sakit tekak, keletihan, batuk dan sakit-sakit badan. Jika ada tanda macam nak demam boleh segera ambil vivix tau. Ianya insyaAllah boleh mengurangkan sebanyak 50% simptom yang datang.
  • Elderberry berupaya untuk meningkatkan sistem imun.
  • Dalam kajian yang dilaporkan dalam The Jurnal Of International Medical Research pesakit selsema yang diberikan jus elderbery dapat sembuh dari selsema dalam tempoh 3 hari berbanding yang diberikan ubat biasa mengambil masa selama 7 hari.
  • Sangat bagus untuk melancarkan aktiviti penghadaman, bermanfat untuk masalah sembelit dan cirit birit.
  • Elderberry boleh merangsang pengeluaran cytokines yang mana ia adalah satu protein yang mengawal tindakbalas sistem imun kepada penyakit dan jangkitan.

PURPLE CARROT

vivix ada purple carrot

MANFAAT PURPLE CARROT

Banyak manfaat dan kelebihan purple carrot ni antaranya:

  • mengandungi tinggi antocianin. Apakah antocianin ini? Ianya adalah pigment yang membuatkan warna purple pada carrot tersebut. Senang cerita antocianin ni bermanfaat untuk antioksidan.
  • kalori rendah dan kaya dengan fiber, vitamin K, vitamin C, potassium.
  • Lebih kaya dengan antioksidan berbanding carrot yang berwarna kuning.
  • Ianya adalah anti carcinogen atau dengan kata mudah adalah agen anti kanser. Sangat bagus untuk kanser usus kerana ada kajian dari Department Of Nutrition & Food  Science at the University of Maryland. Ini kerana ANTOCYANIN itu sendiri berupaya untuk menghalang pertumbuhan sel kanser.
  • Sangat bagus untuk pesakit rheumatoid arthrithis (sejenis sakit sendi) kerana ia mengandungi agen anti radang.
  • Bagus untuk mata. Yang mana ada masalah mata boleh mencuba vivix ini yang mengandungi purple carrot.
  • Merendahkan lemak jahat dalam badan.
  • Bermanfaat untuk pesakit diabetes. Kenapa? Biasanya pesakit kencing manis mengalami kerosakan pada pembuluh darah. Bila kerosakan teruk, akan menyebabkan peningkatan dalam paras gula dalam darah. Antocyanin ini akan perbaiki masalah salur darah dan menguatkannya serta memperbaiki pengaliran darah.
Melihatkan betapa banyak manfaat vivix ni maka tidak hairanlah ia juga dikenali sebagai tonik ajaib. Dalam entry yang lain saya akan kupas pula tentang manfaat vivix untuk penyakit beserta testimoni sekali. Bagi saya tidak rugi amalkan vivix kerana ia hampir mengandungi semua manfaat 1001 yang sukar nak dapat dalam produk yang lain. Hanya dengan satu botol dapat merubah segalanya.
kelebihan dan manfaat vivix
Sudah jatuh cinta dengan produk vivix ini? Anda boleh buat order secara online di link di bawah. Juga boleh mengetahu harganya sekali.
Boleh gunakan kad debit atau kad kredit untuk membeli belah. Happy shopping:)
Mahu dapatkan harga ahli yang lebih jimat? Jangan lupa untuk menjadi ahli dan setiap pembelian vivix sebanyak 2 botol akan mendapat FREE MEMBERSHIP. JOM!
Anda mahu jadi ahli shaklee dan ingin mengetahui cara daftar shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:
DAFTAR SHAKLEE SECARA PERCUMA

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum:
H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ** Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Wan Fatihanum: Email: [email protected] H/P no: 019 330 8053 ID Shaklee: 851433 Blog: http://permatacintaku.blogspot.com Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Leave a Reply

This Post Has 39 Comments

  1. Yna Ariana

    Love to read till the end…tq nanny..jenguk2 la blog yna…huntvitamin.blogspot.com

  2. Unknown

    Wahhh nanny…info yg awesome πŸ™‚

    imanvitahouse.blogspot.com

  3. Unknown

    Hebatnya anggur muscadine, resveratrol dlm vivix jgk blh membantu mencegah insulin resistance, sesuai sgt utk mereka yang ada diabetes…
    http://bit.ly/1qf4SNc

  4. Menarik info ni

    feel free boleh visit leekamalia.blogspot.com

    thank u πŸ™‚

  5. Unknown

    Info yg padat dan mudah di fahami….vivix the best..

    sakuralovebeauty.blogspot.com

  6. Ummu Hanan

    Subhanallah.. hanya bahan2 yg terbaik digunakam dlm Vivix.. Maha Suci Allah Pemilik setiap satu kejadian yang punya manfaatnya yg tersendiri..Thanx nanny..Info yg sgt2 awesome..tmbh maklumat..^_^
    http://www.nurkids2u.blogspot.com

  7. OilersJourney

    Tq Nanny Hanum. Info terbaik! Vivix sgt bagus. Natural product cipta Allah dan digunakan oleh Shaklee untuk membantu org2 yang memerlukan. Love Shaklee
    Layari lah blog saya [email protected]

  8. Unknown

    Wow! Dah siap ada eSell lagi..senang nak order.

  9. Unknown

    Vivix mmg terbaik…
    umminisha.blogspot.com

  10. safuhah

    Menarik tertarik vivix memang the booomm!!
    xercestouch.blogspot.com

  11. Unknown

    Info terbaik..tq nanny. Vivix always no. 1!

    mamairfanauni.blogspot.com

  12. Unknown

    great sharing n best info…
    visit my blog bondaseri.blogspot.com