Lelaki Tidak Subur Sukar Dapat Anak

Kesuburan selalunya dikaitkan dengan pasangan suami isteri. Dan yang selalu juga dikaitkan dengan tidak subur adalah perempuan berbanding dengan lelaki. Tapi sebenarnya peratusan ketidaksuburan antara lelaki dan wanita adalah tidak banyak beza. Lelaki juga ramai yang mengalami masalah kesuburan.

tips tingkatkan kesuburan lelaki

Kenapa lelaki tidak subur?

Banyak punca ketidaksuburan lelaki. Antaranya:

  • kekurangan sperma. Sperma yang terlalu kurang boleh menyebabkan kebarangkalian untuk disenyawakan dengan ovum adalah sangat rendah. Ianya dinamakan oligospermia. Ianya tidak cukup banyak untuk membolehkan peluang persenyawaan yang tinggi. Ada lagi satu jenis ketidaksuburan adalah azoospermia. Yang ni menunjukkan tiada langsung sperma. Jadi untuk kes sebegini seeloknya rujuk kepada pakar sakit tuan anda.

  • gaya hidup yang tidak sihat. Merokok juga boleh menyebabkan ketidak suburan kerana pelbagai toksik ada dalam rokok dan ia boleh memasuki badan anda tanpa sedar. Kesuburan juga akan terjejas dengan sebab amalan hidup yang tidak sihat ini.

  • amalan pemakanan yang tidak sihat. Terlalu banyak mengambil makanan segera, makanan dalam tin, boleh menyebabkan ketidaksuburan.

  • pengambilan ubat ubatan seperti steroid yang diambil dalam jangkawaktu yang lama dan ubatan untuk pesakit kanser juga boleh menyebabkan lelaki tidak subur.

  • Masalah motility iaitu sperma ada tetapi tidak cukup kuat untuk berenang menuju ovum untuk disenyawakan.

  • masalah pada saluran sperma di mana ada masalah “blockage” atau tersumbat. Ia juga boleh menyebabkan lelaki tidak subur.

Bagaimana mengatasi ketidak suburan di kalangan lelaki?

👉 kenalpasti masalah dengan berjumpa doktor pakar anda. 
👉 jika anda tiada masalah dari segi kesuburan, cuba tukar corak pemakanan sihat. Atau cuba jadikan amalan sihat dengan mengambil supplement untuk kesihatan.
👉 Tinggalkan segala perkara yang menyumbang kepada tidak subur. 
👉 rawat masalah anda seberapa segera yang boleh sebelum ia menjadi lebih parah.
Akhir sekali, masalah ketidaksuburan mungkin menjadi kritikal jika anda masih belum dikurniakan zuriat setelah 2 tahun mendirikan rumahtangga. Tapi jangan risau jika anda telah berjumpa doktor dan tiada sebarang masalah pada anda dan isteri maka seharusnya kena banyak bersabar kerana rezeki anak mungkin ada tetapi masih belum tiba. Sentiasa positif dan jangan putus berharap.

———————————————————————————————————————-

PENYELESAIAN KEPADA MASALAH KETIDAKSUBURAN?
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
Bagi anda yang mengalami masalah kekurangan sperma (kurang sperm count) dan masalah sperma yang kurang berkualiti (masalah motility) seperti sperma tidak sihat, lambat bergerak untuk bersatu dengan ovum, rosak dan kekurangan lain, saya nak cadangkan supplement yang sangat sesuai untuk anda.
set subur shaklee untuk lelaki

Set ini mengandungi ZINK DAN VITAMIN E. Klik sini untuk belian —->>> Set Subur Lelaki

Isteri juga boleh hadiahkan suami kerana set kesuburan untuk lelaki ini bukanlah ubat tetapi ianya supplement yang sangat berkesan memberi rawatan terbaik bagi masalah di atas. Tak usaha tak tahu kan. Mana tahu dengan usaha yang sedikit ini akan mennyelesaikan segala masalah anda.

————————————————————————————————————————

COP!!!!!!!

Kenali saya.
Saya adalah seorang ibu yang bekerja dari rumah dan menjana pendapatan dengan membuat bisnes shaklee secara online.

Saya telah mengambil keputusan untuk berhenti kerja kerana:


Dan kini sudah lebih setahun saya resigned dan menikmati hari-hari bersama keluarga dengan penuh syukur dan penuh nikmat kerana dikurniakan rezeki bersama shaklee.

Jika anda seorang ibu, seorang wanita, seorang yang bercita-cita ingin membuat pendapatan sampingan, saya dengan berbesar hati boleh membimbing anda.

Yang penting anda mahu dan ingin merubah kehidupan. Jangan takut jika sekarang anda masih bekerja kerana anda masih boleh berkongsi kebaikan produk shaklee secara sampingan tanpa menjejaskan waktu kerja anda.

Pilihan di tangan anda!Ingin menjadi sebahagian daripada group besar kami?
Jangan berlengah lagi, anda takkan tahu apa keistimewaannya melainkan anda menyertai.

Bisnes tanpa modal.
Tanpa perlu beli stok.
Tanpa perlu keluar dari rumah untuk menjual.

Support group yang diyakini iaitu saya sendiri mengemudi group kami iaitu WAHMillionaire.

Tidak sabar lagi mahu menyertai WAHMillionaire?
Hubungi saya sendiri untuk intro dan bertanya lebih lanjut tentang bisnes ini.

Hanya wassup/telegram/sms: 019 330 8053

Sebelum itu, anda boleh kenali bagaimana cara pendaftaran dan sistem kami? Boleh rujuk pada link di bawah untuk membaca terlebih dahulu.

H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Leave a Reply