Teh Tarik Session Kuala Lumpur/Selangor

Alhamdulillah siang tadi telah berlalu program yang kami rancang iaitu membuat perjumpaan sambil berpotluck.Sebenarnya ini program jelajah saya untuk tahun ini berjumpa dengan bisnes partner aka anak cucu bisnes dari serata Malaysia.

Kami jarang sangat berjumpa, hanya jumpa jika ada program seperti ini sahaja. Sebab bisnes yg dibuat hanya online sahaja kan. Jadi mereka ini ada yang saya tidak pernah jumpa setahun, ada lebih setahun. Tapi kami selalu berhubung dalam group khas melalui fb dan sebagainya. Pendek kata walau tak jumpa di mata kasar, kami menjalinkan silaturrahim melalui cara ini. Dan juga jangan pelik jika kami sangat rapat antara satu sama lain walau tidak pernah bersua kerana setiap hari kami berkomunikasi melalui online.
Memang biasa orang fikir MLM ni kebiasaannya akan buat perjumpaan dan selalu nak kena attend program sebegini. Sebenarnya kami tidak sebegitu kerana tiada paksaan untuk berjumpa dan sebagainya. Saya menyediakan bimbingan pada semua hanya melalui online dan hanya sesekali program seperti ini diadakan untuk bersua mata dan mengeratkan lagi ukhwah sebenarnya. Kami tiada perjumpaan khas bulanan atau berkala pun. Tapi jika sesiapa sahaja perlukan personal coaching maka mereka boleh request untuk diadakan kelas dan sebagainya. Sangat mudah bisnes ini sebenarnya dan ramai antara mereka adalah ibu yang ada anak-anak kecil tapi ia tak menghalang mereka mencari pendapatan sampingan. Bukan sampingan lagi, ramai dari mereka menjadikan shaklee sebagai pendapatan utama dan ramai juga yang dulunya bekerjaya telah dapat menjadi ibu yang bekerja dari rumah hanya dengan mendapat pendapatan bulanan dari shaklee. Tiada alasan jika mahu berjaya bukan?
Progam makan-makan sambil sharing dan juga ada perkongsian ilmu ini mendapat sambutan agak baik. Semua bekerjasama dan masing-masing membawa makanan untuk dikongsi. Sangat menarik kami makan-makan santai sambil juga mengambil ilmu. Saya bersyukur dikurniakan mereka-mereka ini yang bagi saya mempunyai matlmat dan impian mereka sendiri walau ramai antara mereka sibuk mengejar anak, kendong anak, menyusukan anak. Mudahnya bisnes ini dan kalau sesiapa yang rasa tak boleh buat bisnes hanya sebab mempunyai anak-anak dan sibuk dengan anak, sebenarnya silap. Sebab anak kita boleh push diri untuk lebih cemerlang.

shaklee famili

jutawan shaklee

Ini baru sebahagian yang boleh hadir, maklumlah masing-masing ada komitmen tersendiri tapi yang hadir ini sudah cukup meriahkan program hari ini.Dapat bertentang mata secara life sangat memberi makna pada saya kerana biasanya saya hanya menyampaikan ilmu atau sharing sesama mereka melalui online sahaja tapi dapat berjumpa seperti ini suasananya memang lain. Selepas ini sesi jelajah mungkin akan menemui mereka yang berada di utara pula. Tak sabar nak tunggu geng utara dan beramah mesra dengan geng utara pula 🙂

sibuk menapau nampak

sharing dari salah seorang leaader WAHMillionaire

mak jemah in action!

aksi gedik sedunia

shaklee bisnes
jangan bagi alasan!
sebahagian AJK orang penting di sebalik tabir

sharing dari salah seorang leader WAHMillionaire
Alhamdulillah, sekarang prepare untuk Teh Tarik Session Utara pula. Tak sabar nak jumpa mereka semua! Moga dilancarkan semuanya:)
=====================================================
Salam kenal kepada pengunjung blog ini. Siapa saya?

COP!!!!!!!
Kenali saya.
Saya adalah seorang ibu yang bekerja dari rumah dan menjana pendapatan dengan membuat bisnes shaklee secara online.

Saya telah mengambil keputusan untuk berhenti kerja kerana:


Dan kini sudah lebih setahun saya resigned dan menikmati hari-hari bersama keluarga dengan penuh syukur dan penuh nikmat kerana dikurniakan rezeki bersama shaklee.

Jika anda seorang ibu, seorang wanita, seorang yang bercita-cita ingin membuat pendapatan sampingan, saya dengan berbesar hati boleh membimbing anda.

Yang penting anda mahu dan ingin merubah kehidupan. Jangan takut jika sekarang anda masih bekerja kerana anda masih boleh berkongsi kebaikan produk shaklee secara sampingan tanpa menjejaskan waktu kerja anda.
Jemput follow blog ini untuk mendapatkan update pelbagai serta tips travel,tips penyusuan, tips masakan, pelbagai sharing kisah harian dan banyak lagi.

Klik FOLLOW THIS BLOG DI SEBELAH KANAN ANDA SEKARANG

TERIMA KASIH DAN SALAM UKHWAH


H/P no: 019 330 8053
ID Shaklee: 851433
Blog: http://permatacintaku.blogspot.com
FB:wanfatihanum
Instagram: fatihanum
Instagram (2): mak_jemah_jual_vitamin
Page: https://www.facebook.com/permatacintakublog

Leave a Reply